diumenge, 24 de maig del 2009

Ús de les TIC a escoles xilenes

A continuació us ofereixo un vídeo en el qual es pot apreciar com apliquen l'ús de les TIC a les escoles.

El vídeo explica l'impacte de les TIC en l'educació a unes escoles de Xile en les quals es refereixen a les TIC com una eina de preparació per a la vida, fet que representa un gran avenç tecnològic i una porta oberta al món dels coneixements.

Les TIC treballen les relacions interpersonals entre els diferents membres de treball, però sobretot proporcionen diferents alternatives d'aprenentatge perquè entre tots aprenem ja que tots hi participem.

En aquest vídeo mostren com utilitzen les pissarres digitals i quins avantatges té, com també del pocket PC, que permet assajos, proves, treballar amb grups a l'atzar; fet que implica la colaboració de l'equip i fomenta la conversa i el treball cooperatiu. També fan ús de projectors i simuladors que reprodueixen la realitat i permeten treballar a partir d'aquesta a través dels recursos que proporciona internet. El simulador té la capacitat de guardar els errors de treball i d'aquesta manera es pot analitzar i argumentar el perquè d'aquesta equivocació.

Cal tenir molt present, però, un reciclatge constant per part del professorat i del Ministeri d'Educació, que treballen conjuntament per afavorir al desenvolupament de tot el potencial dels alumnes, els protagonistes d'aquesta nova societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada